Heeft u vragen? 0514 562 664 info@kuiperslemmer.nl

Kuipers: een compleet dienstenpakket.

Kuipers Funderingstechnieken, voorheen dragline-verhuurbedrijf, is in 1963 opgericht. 

In 1972 namen de zoons van oprichter Jochum Kuipers, Frank en Harry Kuipers, het bedrijf van hun vader over. De derde generatie, in de persoon van Matthys Kuipers, staat sinds 2013 aan het roer. De succesvolle bedrijfsopvolgingen staan symbool voor de stabiliteit binnen het bedrijf. Al sinds de oprichting wordt er binnen Kuipers zwaar getild aan het opdoen van kennis en ervaring. Het is de basis voor de continue stroom ideeën voor verbeteringen binnen de funderingstechnieken. De eerste verbetering lag in het effectiever gebruiken van het materiaal. Daarvoor is bestaand materiaal in eigen beheer aangepast. Met succes! Natuurlijk blijven wij ook andere ideeën gestalte geven. Ons motto: het kan altijd beter.

Kuipers verricht al sinds 1978 heiactiviteiten. In eerste instantie met omgebouwde draglines in combinatie met dieselblokken met vermogens van 10-100kNm. Vanaf 1995 zijn de dieselblokken vervangen door hydraulische heiblokken. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgeoefende kracht veel beter controleerbaar is. Daarnaast resulteert dit in een behoorlijke reductie van geluidsoverlast; van 150 naar 80 db (de gezondheidskundige grens voor lawaaibelasting is 80 db.)

Wij zijn in 1993 begonnen met de ontwikkeling en productie van mortelschroefpalen. Vanaf 1995 zijn daar de volledig hydraulisch gestuurde heimachines bijgekomen. Nieuwe machines die wij in onze goed uitgeruste werkplaatsen volledig ombouwen tot mobiele hei- en boorstellingen. Een door ons ontwikkelde methode waarbij veel tijdwinst kan worden behaald in het opbouwen en afbreken ter plaatse. In 2000 startten we met de productie van vibropalen. Ook de machines voor deze werkzaamheden, standaard 50- tot 70-tons giekkranen, zijn door ons in nauw overleg met constructeurs en machinisten zelf aangepast en vervolgens succesvol ingezet. In 2008 waren diverse Hitachi vibrostellingen, in PD-uitvoering, fulltime aan het werk! Inmiddels produceren wij bijna alles zelf, van makelaar tot heiblok, van powerpack tot betonpomp en van betonkubel tot geluidsmantel.

Sinds 2009 maken wij onderdeel uit van de Van 't Hek-groep in De Beemster, een strategische samenwerking. Alle bedrijven binnen de Van 't Hek-groep, bestaande uit onze firma, Gebr. van 't Hek BV, De Waalpaal BV en Hektec BV, vullen elkaar bijzonder goed aan en staan garant voor de juiste mentaliteit en inzet. Deze samenwerking maakt ons dienstenpakket compleet. Succes verzekerd! Ook voor de toekomst.

Specialist in het aanbrengen van funderingspalen met de meest moderne funderingstechnieken.

Of het nu gaat om prefab heipalen, vibropalen of mortelschroefpalen, bij Kuipers zit u goed. Al sinds 1963! Dankzij samenwerking binnen de Van 't Hek Groep kunt u ook voor andere verticale funderingstechnieken bij ons terecht. Naast utiliteits- en woningbouw, industrie en (petro-)chemie zijn wij succesvol in het uitvoeren van civieltechnische werken.


Directeur

 

 

 

Meer over ons

Laatste nieuws

newsitem
22
okt
DPA-PLUS schroefpalen Voor ons het eerste DPA-PLUS schroefpalen werk met de stelling Woltman 90DR Meer lezen

Onze projecten

newsitem
2020
Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwcenter RAB nieuwbouw fase 2. Naar projecten

Bekijk onze techniekfilms

Techniek film DPA schroefpalen Techniek film Prefabpalen Techniek film Mortelschroefpalen Techniek film Vibropalen Techniek film Buisschroefpalen

Er is veel aandacht besteed aan het samenstellen van de informatie op deze website. Heeft u vragen over een specifiek funderingsgebied? Neem gerust contact op!